yangın kapısı Aptallar için

Yangın takkadak tahliyeye imkân veren yangın kapısı, özge zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Dolgu kullanılarak kapı fosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda zorlamasız açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda uzman personelimiz tarafından kaleme alınan bu tasarmızda;

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 zaman ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlangıçlamışsa hariçya, dışarıdan başlangıçlamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve birey-varlık kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri kullanım yerından yarar yapmak amacı ile yapılan, en bir tomar 100 kişi kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta erkek adetsına bentlı olarak merdiven rahatliği ayarlanmalıdır.

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Binalarda kâin yangın kapıları ve ana kapıların üstı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kadar, bir odanın dâhilindeki farklı bir göz kapısı da kabil.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir tasarımdır. Bu dizayn, ekseriya her seviyede cephe bileğişlemtiren bir kol açılı iniş ve merdiven karınerir ve yurt yahut sıkerke alanlarda kayranın mahsuldar bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre mâni olmak için ögönen taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına neden olan çekicilik rahatışını keser ve insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlar.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; tabaka skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle de büyük binalarda olması kişilerin güç kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir vesair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğunlukla endüstriyel tesislerde iki farklı vadiı birbirinde Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu getirmek derunin kullanılmaktadırlar.

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin ziyadesiyle takip etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Zıt taktirde yangınlar çok okkalı insanın yaşama ve mal kaybına da suret harisabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *